Като социалисти, ние се борим за достъпно образование за всички,

...
 Като социалисти, ние се борим за достъпно образование за всички,
Коментари Харесай

Вяра Емилова: БСП предлага държавна жилищна политика и безлихвено кредитиране за младите

 _2024 izbori_v012

 

„ Като социалисти, ние се борим за налично обучение за всички, за дейна младежка политика и младежите да могат да се осъществят в нашата страна и да намират методите да остават в България, а не да търсят реализацията си на открито. ”

Това съобщи претендентът за евродепутат от „ Българска социалистическа партия за България ” Вяра Емилова на юношески спор, проведен от Център „ Амалипе ”.

Според нея главната причина младежите да не остават в нашата татковина е неналичието на вероятност в България.

„ В своята стратегия ние сме заложили държавна жилищна политика и безлихвено кредитиране на младите фамилии. Много е значимо младежите, откакто навършат избрана възраст, да могат да вземат заем, с който елементарно да си закупят жилище и да се открият в нашата страна, а не да търсят бъдещето си на открито. Трябва да има контракти сред университети и работодателите – откакто завършиш университет, незабавно да можеш да започнеш работа ”, уточни Емилова.

Тя добави, че социалистите са помислили и за младите бизнесмени, като оферират младежите до 29 години да се употребяват с омекотен режим при стартирането на собствен бизнес. Като евродепутат, Вяра Емилова даде обещание да се бори за разширение и обезпечаване на по-голяма досегаемост до стратегиите „ Еразъм ”.

„ За Българска социалистическа партия е извънредно значимо да има качествено и налично обучение. Преди всичко е належащо да осигурим естествени приходи на хората, тъй като, когато заплащането на учителите е по-високо, приходите на фамилията са по-добри, по този начин ще се вдигне и равнището на образованието. Друг огромен проблем в България е стряскащият брой затворени учебни заведения. А когато се затвори учебното заведение, регионът се обезлюдява. За нас, като социалисти, оправянето с този проблем е наш главен приоритет ”, сподели още Емилова.

Пред младежите тя показа, че е извънредно горда, че парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България ” е предложила и се е приел Закон за доброволчеството.

„ Този закон е доста значим, тъй като той регламентира статута и отговорностите както на самите доброволци, по този начин и на тези, които имат потребност от доброволческа активност. Ако по време на доброволческия труд стане някакъв случай, хората ще бъдат предпазени. И доброволчеството към този момент няма да се замаскира като някакъв труд в сивия бранш ”, изясни претендентът за евродепутат.

Вяра Емилова, самата тя доброволец към БЧК, прикани младежите в публиката да бъдат доброволци, тъй като те, за нея, са актуалните герои на България.

„ Като евродепутати би трябвало да продължим да работим по въпроса с ромското включване. Длъжници сме, тъй като Европа и България са красиви в многообразието си. За нас е доста значимо да има почитание към традициите и културата на всички страни членки на Европейски Съюз и на всички хора в България ”, сподели за наболелия проблем тя.

Емилова, като психолог, който е работил с хора в мъчно обществено състояние и такива, които са били дискриминирани, изясни, езикът на омразата постоянно потегля от липса на отношение на родителя към детето вътре в фамилията. По думите ѝ всеки ден се сблъскваме с него на улицата и още по-често в обществените мрежи и по тази причина насочи зов към младежите да бъдете стопиращата линия, когато станат очевидци на това.

„ Учете, бъдете любознателни, пътувайте, обиколете цяла Европа и вижте всичко, което желаете. Но се връщайте в нашата татковина, с цел да можем дружно тук да разкажем на цяла Европа какъв брой е красива България и да покажем, че имаме едно огромно сърце, което може да тупти дружно и да вършим добрини ”, обърна се към младежите в публиката за край Вяра Емилова.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР